Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Bir Oktay Usta Tarifi...


Kendi ekmeğimi de kendim yaparım. Hem de patatesli yoğurtlu:)) Tam da tarifi yazacağım esnada  güzel de bir sözle karşılaştım. Şöyle demiş Ezop:

Huzur içinde yenen yavan ekmek, endişe içindeki ziyafetten iyidir.
Aisopos.


PATATESLİ YOĞURTLU EKMEK


Malzemeler

500 gr. un 
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya
2 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
Alabildiği kadar su

Üzeri için: Yoğurt
                  Susam


Yapılışı


Unu eleyip karıştırma kabına alın ve ortasını açarak yoğurdu, mayayı, sıvıyağı ve suyu ilave edin. Unun üzerine haşlanmış patatesi ekleyin. Kavurup soğuttuğunuz soğanı da unun üzerine ekleyin. Tuz ve toz şekeri de ilave ettikten sonra yavaş yavaş yoğurmaya başlayın.
Yoğurma işlemi bittikten sonra istediğiniz ekmek şeklini verip üzerine yoğurt sürün ve susam serpin. Mayalanmasını bekleyin ve 180 derecede pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyin. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder