Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Tarçınlı Kek Kapıyı Çaldı:)


Tarçın aşığı kuzenimin yapıp bizlere de getirdiği tarçınlı kek tarifini sizlerle de paylaşmak istedim. Hemen makineye sarıldım tabii:) Yanına da soğuk limonatayla nefis oluyor. Fakat kuzenim ceviz yerine fındık kullanmış, siz tercihinize göre ceviz de koyabilirsiniz. Fındıklısı da oldukça lezzetli.
















Malzemeler 


3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker 
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 vanilya
2 kabartma tozu
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı tarçın
Dövülmüş fındık ya da ceviz

Yumurta ve şekeri çırpın. Daha sonra süt ve sıvı yağı da ekleyip çırpın. Unu eleyin ve diğer malzemeleri de kek hamuruna ekleyip kaşıkla karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin, sonra da afiyetle yiyin:)






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder