Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Yeni Bir Kitap ve Gizli Hayvanlı Kupalar




















Elif Şafak'tan yeni bir kitap... "Şemspare"
Yazar, 2010 tarihinden itibaren Habertürk'te yazdığı deneme yazılarını Şemspare'de toplamış.
252 sayfadan oluşan kitap D&R'ın sitesinde 10,99 tl, Kitap Yurdunda ise 11,70 tl, evekitap.com'da ise 10,50 tl, idefix fiyatı ise 12,75 tl.
Kitapta 60'ın üzerinde deneme bulunuyormuş. 
Kitabın bir bölümü şöyle:

"Seviyoruz diyelim, birini seviyoruz, hem de ne çok, ne derin, ölesiye. O kişi de aynı şekilde aşkımıza karşılık veriyor diyelim. Ama sonra, zamanla, tavsıyor muhabbet, örseleniyor. Kazara delinmiş bir balon gibi sürekli hava kaçırıyor, küçülüyor. Giderek canlılığını yitiren bir ateş gibi sönmeye yüz tutuyor. Gün geliyor, sevdiğimiz insan bizden ayrılmak istiyor. İnanamıyoruz. Yıkılıyoruz. Kalbimizin etrafında bir yumruk, demirden zırh gibi sıkıyor, nefes alınca bile canımız yanıyor. Dayanamıyor, heyheyleniyoruz. Kabullenemiyoruz. Israrla onu elimizde tutmaya çalışıyoruz. Sinirleniyor, öfkeleniyor, hatta sözlü ya da fiziksel şiddete başvuruyoruz. Gururumuza dokunuyor, nefsimize ağır geliyor böyle terk edilmek. İnsanız ne de olsa. Etten ve kemikten ve billur bir kalpten müteşekkil."


Kitap hakkında yapılan yorumlara baktığımda ise bazıları kitabın ticari amaçla yayınladığını v.s söylemiş, fakat böyle olsa bile kitabın içeriğine odaklanmak lazım diye düşünüyorum. Eğer kitabın okura bir katkısı olacaksa nasıl bir amaç güdülerek çıkarıldığının çok da önemli olmadığını düşünüyorum.




Gelelim hayvanlı kupalara;


Elimde fincan, çayımı içerken internette bu ilginç ve bir o kadar da şirin kupalara rastladım. Arkadaşınıza bu sevimli kupalardan çay ya da kahve ikram ettiğinizi düşünsenize:) Neşeli olurdu sanırım:) Şayet Japoncanız varsa ve almak isterseniz bu adresten alabilirsiniz.

Buradan Satın Alabilirsiniz




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder