Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Karnıyarık Yapmayı Bilmeyenlere...:)

Şimdi efendim, belki bazılarınız için kolay bir tariftir karnıyarık, ama benim gibi yeni yeni -çok da yeni sayılmaz aslında ya- yemek yapmaya başlayanlar için çok da kolay sayılmayan, zahmetli bir tarif.. Gelelim nasıl yapıldığına. Öncelikle hazırlanması gereken malzemeler:

  • Birkaç patlıcan (Sayısını vermedim ama biz 13 patlıcan kullandık:))
  • Kullandığınız patlıcan kadar biber
İç Harcı
  • Sıvıyağ
  • 3-4 adet orta boy soğan
  • 2-3 yemek kaşığı domates salçası
  • 500 gr. kadar kıyma
  • Yarım demet maydanoz 
  • Tuz, karabiber ve pulbiber
Öncelikle patlıcanları alaca soyup tuzlu suda biraz beklettikten sonra ortalarını hafifçe çiziyoruz. (Kızardıktan sonra iyice açıcağız). Patlıcanları kızarttıktan sonra biberleri bütün halinde kızartıyoruz.



Patlıcanları tepsiye alıp ortalarını iyice açıyoruz. İçine biraz tuz ekebilirsiniz. Ve iç harcını hazırlamaya başlayabiliriz.



Çatal ya da kaşık yardımıyla patlıcanların ortalarını iyice açın.



İç harcı için bir tencerede sıvı yağla soğanı kavurun. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca salçasını da koyun ve biraz daha kavurduktan sonra kıymayı ekleyin. Pişen kıymalara tuzu, karabiberi ve pul biberi ekledikten sonra kıyılmış maydanozları da ekleyin. İç harcı ateşten aldıktan sonra patlıcanları doldurmaya başlayın. 


Bu işlemi de atlattıktan sonra domatesleri elma dilimi gibi doğrayın ve kızarmış olan biberlerle domatesleri karnıyarıkların üzerine koyun. Dilerseniz kürdanla da tutturabilirsiniz. Üzerine biraz da tuz ekin ya da biberleri tuzlayın, zira benimki gibi tuzsuz olmasın:)




Ayrıca derin bir tabakta 1 tatlı kaşığı kadar salçayı ılık suyla açıp karnıyarıkların arasından tepsiye dökün. Daha sonra önceden ısıtılmış fırında karnıyarıkları 200 derecede pişirin. (En azından ben 200 derecede pişirdim)




Önemli Not: Tabak süsleyemiyorum:) 
Ha bir de tarif yazmak uzmanlık isteyen bir alan bence:))











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder