Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Maydanozlu Pamuk Poğaça




















Malzemeler

1 kg un 
2 yumurta (bir tanesinin sarısı ayrılacak)
1 su bardağı ılık süt (az gelirse artırılabilir)
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı toz şeker 
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya 
Tuz

İç Harcı: Beyaz peynir ve maydanoz 

Üzeri için: Yumurta sarısı, susam, çörek otu 

1 kg unun ortasını havuz gibi açın ve diğer malzemeleri koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru topladıktan sonra üzerine bez örtün ve yarım saat kadar sıcak bir ortamda dinlenmeye bırakın. Daha sonra hamurdan küçük bezeler kopararak elinizde biraz açın ve iç harcı hamurun içine koyup hamuru kapatın.
Yağlanmış tepsiye, yaptığınız hamurları dizin ve yumurta sarısını sürüp, isteğe göre susam veya çörek otu serpin. Hamurları biraz daha dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar     pişirin.

Tavsiyem:
 Kullanacağınız unu elerseniz ve hamurunuzu ne kadar çok yoğurursanız, poğaçalarınız o kadar yumuşak olacaktır. Hamurunuzun kıvamı çok sert olmamalıdır.

Pişerken...



Ve yenmeye hazırlar:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder