Fırında Çıtır Alman Ekmekleri
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz, karabiber, zeytinyağı
Üzeri için: Kaşar peyniri
Tarifi Oktay Ustanın sitesinden almıştım. 15 dakikalık bir tarif, oldukça pratik ve lezzetli. Malzemeleri karıştırıp, dilimlenmiş bayat ekmeklerinize sürün ve üzerine rendelenen kaşarları serpip fırına verin. 15 dakikada ekmekleriniz hazır!
Bir başka tarifse şöyle: Yumurta ve sütü çırpın, biraz tuz ekin. Daha sonra bayatlamış ekmeklerinizi dilimleyip bu karışıma batırın. Üzerine kaşar peyniri serperek fırına verin ve 15 dk. pişirdikten sonra fırından çıkarın. Eğer kaşar peyniriniz yoksa, karışıma maydanoz ve beyaz peynir ekleyip öylece de fırına verebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder